İçeriğe geç

Fırında Patatesli Köfte

13 Mart 2014

1-DSC_4212

Bu kolay ama gerçekten lezzetli yemeği özellikle kalabalık sofralar için önermek isterim.Özelliği ve diğer köftelerden farkı içinde ekmek yerine patates rendesi olması.Kolay olmasının esas nedeni de istediğimiz boyuttaki tepsilere yayarak kısa sürede fırında pişirebilmemiz.

Neler Kullanıyorum?

6 kişi için

500 gr. köftelik kıyma

3 adet orta boy patates

1 /2 tatlı kaşığı kimyon

½ tatlı kaşığı karabiber

Tuz

1 adet yumurta

1 iri diş sarımsak

2 çorba kaşığı kaşar rendesi

Nasıl Yapıyorum?

1-DSC_4201

Kıymayı derin bir kaba alıyorum. İçine patatesleri çiğ olarak rendeliyorum. Bunun için rendemin orta kalınlıktaki kısmını kullanıyorum.

Sonra diğer bütün malzemeyi ilave edip yoğuruyorum. Alçak kenarlı bir tepsi veya pyrex kabı yağlayıp köfte hamurumu  bir parmak kalınlığında yayıyorum. Eğer pişirdiğim kapla sofraya getireceksem o zaman kenarlardan biraz yukarı taşmasına izin veriyorum, çünkü köfte pişerken kendini çekecek.

1-DSC_4206

Köftemi 180 dereceye ısınmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişiriyorum. İlk yirmi dakikadan sonra üzerine bir miktar kaşar rendesi serpiyorum.

Pişen köftemi çeşitli garnitürlerle beraber servis yapıyorum. Piştikten sonra ertesi güne de rahatlıkla saklanabilen bu yemeği çocuklarınızın da seveceğine eminim.

Afiyet Olsun!

1-DSC_4215

One Comment leave one →
  1. canan beşkurt permalink
    16 Ağustos 2014 17:30

    bu tarifi yayınladığınızdan beri en az 5 kere yaptım.hem pratik hem cook kolay…Yarım kilo kıymadan yapıyorum,kalabalık değiliz,yarısını yağlı kağıtta deepfreeze’e kaldırıyorum… teşekkurlerrrr

Yorum bırakın