İçeriğe geç

Sakız Kabaklı Ev Pizzası

05 Haziran 2012

Beni ve mutfağımı az çok tanıyan herkes mutfağımda en çok sebzelere yer verdiğimi bilir. Bu yüzden yaz sebzeleri bollaşınca mutfağım da bundan nasibini alıyor ve şenleniyor. Her gün çeşitli sebze yemekleri pişirebiliyorum. Tabii bildik tarifler dışında farklı yemekler yaratabilmek için sebzelerin yanında yufka, makarna, pirinç, bulgur gibi besinleri kullanıyorum. Durum böyle olunca evdeki malzemeleri değerlendirmek de kolay oluyor.

Bugün de sizin için bu mevsimin gözdelerinden sakız kabağını çeşitli peynirlerle beraber evde hazırladığım pizza hamurunun üzerine yerleştirdim ve ortaya oldukça sağlıklı bir yemek çıktı. Siz de bu tarifimde bazı değişiklikler yapabilir farklı tatlar ortaya çıkarabilirsiniz. Söz gelişi ben  domates kullanmadım ama siz kullanabilirsiniz. Ya da hazır ekmek hamurunu pizza hamuru olarak kullanabilirsiniz.

Kolay gelsin!

MALZEMELER:

Hamuru için:

1 tatlı kaşığı toz maya

350 gr. tam buğday unu

100 ml. ılık su

2 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz ve bir tutam şeker

Kullanılan unun çeşidine göre aldığı su miktarı da değişebilir.

Dolgu için:

3 adet orta boy sakız kabağı /yaklaşık 600 gr. kadar

1 avuç kadar ince kesilmiş reyhan veya fesleğen yaprağı

1 çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu

2 diş sarımsak rendesi

Tuz, karabiber, pul biber

150 gr. kadar lor peyniri / ben evde yaptığım loru kullandım

100 gr. İzmir Tulumu, parmesan veya benzeri sert peynir rendesi

100 gr. çiğ krema

YAPILIŞI:

Un, toz maya, su, tuz ve şekeri karıştırdıktan sonra zeytinyağını da katarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu kabarıp yaklaşık 2 misli olana kadar mayalanmaya bırakıyoruz. Bunun için üzerini nemli bezle örtüp ılık bir ortamda yaklaşık 45 dakika bekletiyoruz. Mayalanma süresi un ve mayanın cinsine ve ortamın sıcaklığına göre değişecektir. Hamur mayalanırken kabakları iyice temizleyip cips rendesi yardımıyla halka halka kesiyoruz. Yeşillikleri kesip hazırlıyoruz.

Fırınımızı 190 dereceye ısıtıyoruz.

Hamurumuzu yerleştireceğimiz kabın içini  çok az yağladıktan sonra hamuru yayıyoruz. Üzerine önceden karıştırdığımız peynirleri, sarımsak rendesini ve kremanın yarısını sürüyoruz. Yeşillikleri ve kabakları fotoğrafta görüldüğü gibi yerleştirdikten sonra kalan kremaya pul biber ve karabiberi karıştırıp, kabakların üzerine sürüyoruz. Krema kabakların kızarmasını sağlayacak.

Pizzamızı yaklaşık 40 dakika kadar pişirdikten sonra servis yapıyoruz.

Afiyet Olsun!

Yorum bırakın