İçeriğe geç

Portakal ile Çikolatanın Dayanılmaz Hafifliği

11 Aralık 2012

1-DSC_0786

Bazı şeyler vardır ki, onları anlatmak için fazla söze gerek yoktur. Sadece seyretmek ve yemek istersiniz. Bir de benim gibi yediğini illa ki de yapmak istersiniz.İşte bugünkü çükolataya batmış portekal dilimleri de onlardan biri. Bu çikolataların orijinalini, sevgili arkadaşım Semra bir Belçika seyahatinden gelirken bana getirmiş ve hem keyifle yer hem de denersin belki demişti. İki yıldır zaman zaman misafirlerime ikram etmek üzere yapıyorum. Bir de uzun süre saklamayı becerebilsem… Şimdilik saadece buzdolabında saklayabiliyorum. Ama dolabımda bu çikolatalara yer açmaya deyiyor doğrusu.Malzemesi çok basit ancak yapılışı azıcık süre isteyen ama fazla el almayan bir tarifle ağzınızı tatlandırmayı diliyorum bugün.Yeni yıla girerken dolabınızda bulunduracağınız bu portakal dilimleriyle konuklarınıza hoş sürprizler yapabilirsiniz.alıyoruz.

1-DSC_6431

MALZEMELER:

3-4 adet portakal ve 150- 175 gr. bitter blok çikolata

YAPILIŞI:

Portakalları iyice yıkadıktan sonra kurulayıp çok keskin bir bıçakla kesebildiğimiz kadar ince yuvarlak dilimler kesiyoruz. Ardından tel ızgara üzerinde bir kaç saat oda sıcaklığında suyunu çekmesini bekliyoruz.

1-DSC_0721

Daha sonra portakal dilimlerini iki tabaka yağlı kağıt arasında 150 derecelik fırında 15 dakika kadar hafifçe kurutuyoruz.

1-DSC_6390

Fırından aldıktan sonra da yine  bir saat kadar üzerlerini açarak bekledikten sonra *benmaride erittiğimiz bitter çikolatamıza fotoğrafta olduğu gibi ister elimizle istersek bir maşa ile batırıp çıkartıyor ve kurumaları için yine yağlı kağıt üzerine alıyoruz. Çikolatalar  buzdolabında donduktan sonra bir kutuya alıp yine buzdolabında saklıyoruz.

1-portakal çikolata

©mutfak  penceremden

* Benmari usulü: Isınmakta olan su dolu bir kabın içine konan bir diğer kapta ısıtmak suretiyle  yapılan işlem.

2 Yorum leave one →
  1. bulutrenginde permalink
    12 Aralık 2012 23:27

    En kisa zamanda deneyecegim, cok lezzetli gorunuyorlar 🙂

  2. UguR permalink
    11 Aralık 2012 23:14

    Muhteşem ikili bir arada !

Yorum bırakın