İçeriğe geç

Yeni Yıl Kurabiyeleri 3 / Tarçınlı Bademli Unsuz Yıldız Kurabiyeler / Zimtsterne

21 Aralık 2020

mutfak penceremden

Yıldızlar sizin için ne anlam taşır bilemem ama ben onları hem umut ve hayallerimin simgesi olarak düşünürüm. Gökyüzünde yakalamaya çalıştığım her yıldızı peşinden koştuğum bir hayale benzetirim. Tam şimdi yakalayacağım dediğimde ya kayıverirler ya da önlerine bir bulut geliverir. Ama gün doğar, akşam olur ve yıldızlar yine gökyüzündeki yerlerini alırlar. Onların peşine düşmemiz için bizi beklerler.  Ümit etmenin, hayal peşinde koşmanın da sonu yoktur. Bir hayalimiz gerçekleştiğinde bir diğeri için ümit etmeye başladığımız gibi. Bu benim düşüncem ama bu sabah kızıma sorduğumda onun için yıldızlar bir zaman tünelini düşündürüyormuş. Bizler geçici onlar kalıcı olduğu ve yüzyıllar boyu olan biteni izleyebildikleri için:))

Hayallere dalarsam bugünkü yazı yarına kalabilir, iyisi mi biz gelelim yıldız kurabiyeye. Zaten bu düşüncelere de acaba niçin yılbaşı öncesi yapılan kurabiyelerin bir çoğu ay ve yıldız şeklindedir diye düşünürken gelmedim mi?

Acıbadem kurabiyesi nasıl Türk geleneğine aitse, tarçınlı bademli unsuz yıldız kurabiyeler de Almanların yüzyıllardır özellikle en büyük…

View original post 449 kelime daha

One Comment leave one →
  1. seher hantal permalink
    21 Aralık 2020 20:20

    çok çok teşekkürler. hemen yapacağım:)))

    seher hantal seher.hantal@gmail.com

Yorum bırakın