İçeriğe geç

Anasonlu Mini Gevrekler

02 Ekim 2012

Akşamları televizyon karşısında otururken ya da bir romana daldığınızda, içinizin kıyıldığı olur mu? Vallahi benim olur. İşte o zaman mutfakta köşe bucak karıştırılır, atıştıracak ne var ne yok araştırılır. Bazen meyve, bazen kabak çekirdeği, artık Allah ne verdiyse. .Kendimi, sıkı bir şekilde okumaya adadığım şu günlerde, bir de baktım ki ne bulursam yanıma taşıyorum.Bisküvi , çikolta ve benzerlerinden uzak durmaya çalışsam  da pek başarılı olamıyorum. Bu  durumda  kilo almamak da elde değil. İyisi mi, kendime sağlıklı bir atıştırmalık yapmaya karar verdim ve kolları sıvadım. İnanın sokakta veya  iş yerinizde, içiniz ezildiğinde, rahatlıkla midenizin suyunu alıp sizi rahatlatacaklardır. Ayrıca çocuklarınız da peynirle baraber zevkle tüketebilir.

MALZEMELER:

1 kg. tam buğday unu

4 çorba kaşığı zeytinyağı

3 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı dolusu toz maya

1 tatlı kaşığı deniz tuzu

1 tatlı kaşığı dolusu anason

YAPILIŞI:

Unumuzun içine toz mayayı, tuz, anason, zeytinyağı ve ılık suyu ilave ederek ele yapışmayacak ama yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

Hamurumuzu bir buçuk, iki saat kadar mayalandırdıktan sonra avucumuza sığacak kadar ufak parçalar halinde elimize alıyor ve iki avucumuzun arasında uzun bir rulo yapıyoruz. Sonra bu rulodan yaklaşık 1 cm. uzunluğunda parçacıklar kesip tepsiye gelişigüzel bırakıyoruz.

Bu hamurdan yaklaşık 2- 3 fırın tepsisi kadar minik gevrek çıkacaktır.

Gevrek hamurlarını170 dereceye ısıttığımız fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirdikten sonra 15 dakika kadar da 75 dereceye kıstığımız fırında tutuyoruz. Ardından soğuyana kadar da fırının içinde iyice kurumalarını bekliyoruz. Gevreklerimizin nemli kalmaması gerekir.

İyice kuruyan gevrekleri teneke kutuda birkaç hafta bayatlamadan saklayabiliriz.

Afiyet Olsun!

Reklam
2 Yorum leave one →
  1. ayşe sevinçli permalink
    08 Temmuz 2020 13:27

    tarifinizi yapmak istiyorum.normal unla yapsam nasıl olur.teşekkür ederim.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: