İçeriğe geç

Glutensiz sebzeli kiş; üstelik hamuru da yok.

20 Ekim 2015

1-DSC_5488

 

Biliyorsunuz, bir tarif aldığım zaman ne yapar eder onda muhakkak bir değişiklik yapar, bazen iki tarifi birleştirir bir üçüncüyü çıkartırım. İşte bugünkü tarif de bunlardan biri. Epeydir eşimin glutensiz beslenmesine uygun tarifler denemekteyim, hoşuma giden bir şey olunca da paylaşmaktan keyif alıyorum. Bu kişin görüntü fikrini pinterestte gezinirken buldum ama içi tamamen damak tadıma göre doğaçlama hazırlanmıştır. Yani siz de kendi damak tadınıza göre bir şeyler ekleyip, çıkartabilirsiniz. Tarifin özelliği kiş için hamur yapmak yerine cips  şeklinde patatesleri bu iş için kullanmış olmamdır. Ayrıca içinde çok az mısır unu kullandığım için gluten de içermiyor.

Neler kullandım?

3 adet orta boy patates

1 kg ıspanak

1 adet ufak havuç

3 sap pırasa

1 kâse kıyılmış taze nane, maydanoz, dereotu

1 su bardağı sert peynir rendesi ( İzmir tulumu olabilir)

2 yumurta

1/2 lt süt

1 y. kaşığı tereyağı

1 çay bardağına yakın mısır unu

1 kahve fincanı çiğ krema ( krema kullanmayacaksak yumurta sayısını artırmak gerekiyor)

1 yumurta akı

Tuz, karabiber

Nasıl yaptım?

1-20151019_142032

Hazırlama süresi 45 dakika, pişirme süresi 30 dakika

Öncelikle kenarı kelepçeli bir kalıbı iyice yağladım.

1-20151019_142904

Cips rendesiyle kestiğim patatesleri kelepçeli kalıbın  kenarına ve dibine fotoğraftaki gibi dizdim. Kenardakilerin yapışıp kalması için üzerlerine fırçayla çırpılmış yumurta akı sürdüm ve 200 derecede 30 dakika kadar fırında kızarmasını sağladım. Bu süre içinde kişin harcını hazırladım. Sebzeleri yıkayıp kuruttum ve incecik doğradım. Pırasayı hafifçe zeytinyağında pembeleştirdikten sonra ıspanağı ve havuç rendesini de ilave edip beş dakika kadar kavurdum, diğer yeşillikleri katıp ocağı söndürdüm. Öte yanda süt yumurta mısır unu ve bir kaşık tereyağıyla koyuca bir muhallebi pişirdim. Peynir rendesini ve gerektiği kadar tuz ve karabiber kattıktan sonra bu muhallebiyi kavurduğum sebzeyle harmanladım ve karışımı fırından çıkan kiş kalıbıma yerleştirdim. Ben en üzerine bir kahve fincanı çatalla çırptığı çiğ kremayı döktüm ama bu şart değil. Ayrı bir lezzet verdiği için tercih ettim. Sonra da 175 derece ön ısınan fırında yaklaşık 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirdim.

1-DSC_5479

Biraz zahmetli gibi görünse de yanında ayran ve bol yeşillikli  bir salatayla oldukça doyurucu ve en önemlisi sağlıklı bir yemek oluyor.

Afiyet olsun!

 

Reklam
One Comment leave one →
  1. 03 Aralık 2017 17:49

    Reblogged this on mutfak penceremden.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: