İçeriğe geç

Yok yok mücveri; sağlıklı besleyici… Glutensiz, sebze dostu…

02 Kasım 2015

1-DSC_5507

 

Söz mücverden açılmışken….

Başlığa ne yazsam diye çok düşündüm doğrusu; mücver desem değil, fırın mücver desem o da değil, karışık mücver desem eh işte. Bilindik bir tarif mi değil mi açıkçası ben de bilmiyorum ama uydurduğumu itiraf etmeliyim.Mühim olan çok lezzetli, üstelik sağlıklı hem de tavada kızartılandan pek farklı olmayan bir mücver olması. Hayatımızdan kızartmaları çıkartalı epey oldu. Ara sıra patates kızartmasına “hayır” diyemiyoruz ama o zaman da dondurulup kızartılanı değil de anında soyulup kızartılanı istiyoruz. Bu mücveri hazırlarken içine koyduğum un miktarını iyice azalttım; buna karşılık yumurta sayısını artırdım. Mücverimi hazırlar hazırlamaz, sulanmasına izin vermeden pişirdim.

Neler kullandım?

2 sap pırasa çok ince kesilmiş ( önce boyuna sonra enine kesmeli)

1 orta boy kereviz

1 orta boy patates

2 kabak ( kışın balkabağı ve rodos kabağını tercih ediyorum)

2 avuç doğranmış brokoli

1 orta boy havuç

Arzuya göre 2 sap taze soğan eklenebilir

Arzuya göre dereotu ve maydanoz

3 yumurta

100 gr kadar beyaz  peynir ( İzmir tulumu da yakışıyor)

2  çorba kaşığı dolusu mısır unu veya glutensiz un (ben tarife bir yumurta daha ekleyip unu tümden çıkartabiliyorum, deneyin derim)

3 çorba kaşığı zeytinyağı ( yarısı içine, yarısı dışına sürmek için)

Tuz, karabiber istenirse pul biber

Nasıl yaptım?

Bütün sebzeleri robotun rendesinden geçirdim.Pırasayı elde kestim, çünkü robotu zorluyor ve lif lif oluyor. Pırasayı önce boyuna sonra enine ince ince kestim. Yeşillikleri ve baharat ekledim. Hepsini bir araya getirince önce yumurta ve peynir sonra mısır unu ekledim. Çok az da zeytinyağı. Yaklaşık 2 çorba kaşığı kadar. Hepsini harmanladıktan sonra tepsilerime yağlı kağıt serdim ve bu kağıtları fırça yardımıyla hafifçe yağladım. Büyükçe bir kaşıkla aldığım mücver hamurunu fotoğraftaki gibi tepsiye yerleştirdim.

1-DSC_5498

Hafifçe bastırdıktan sonra kalan yağı da üzerlerine sürdüm. 180 dereceye ön ısıttığım fırında yaklaşık 40 dakika pişirdim.

Not: Pişirme süresi fırına koyduğunuz tepsi sayısına bağlı olarak değişiyor. Ben 3 tepside pişirdiğim için ara sıra tepsilerimin yerini değiştirdim. Eğer miktarınız az ve tek tepsi kullanacaksanız o zaman 30 dakika da yeterli olabilir. Arzu ederseniz ilk 20 dakika sonra mücverleri spatula yardımıyla alt üst edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Reklam
One Comment leave one →
  1. 05 Aralık 2018 14:51

    Reblogged this on mutfak penceremden.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: